10/9/15

Cupcakes de crema catalana especials per la Diada




Tal com vaig avisar, avui recepta especial per la Diada. Em perdonareu que escrigui l'introducció en català ( la recepta la posaré en castellà). Estem en temps de revoltes, recriminacions i reclamacions. No em posicionaré en quant al tema que està en boca de tots, ni intentaré que feu el mateix que jo el 27-S. Gràcies a la democràcia, cadascú és lliure de fer, pensar, dir el què vulgui...o així és com ens ho van vendre no? 
Jo només volia fer una recepta, especial per aquest dia, fusionant la tradició catalana amb la pastisseria més internacional. 
Sabeu perquè l'11 de setembre és festa nacional? La Diada Nacional de Catalunya o Diada de l'Onze de Setembre és la festa nacional de Catalunya i es commemora anualment recordant la darrera defensa de Barcelona l'11 de setembre de 1714.
La Viquipèdia diu el següent: 
"La primera llei promulgada pel reconstituït Parlament de Catalunya l'any 1980 va declarar institucionalment la Diada de l'Onze de Setembre com a festa nacional de Catalunya:

LLEI 1/1980, de 12 de juny, per la qual es declara Festa Nacional de Catalunya la diada de l'onze de setembre:
El recobrament nacional dels pobles passa, sens dubte, per la recuperació de les seves institucions d'autogovern. Passa, també, per la valoració i exaltació de tots aquells símbols a través dels quals les comunitats s'identifiquen amb si mateixes, ja que sintetitzen tota la complexitat dels factors històrics, socials i culturals que són les arrels de tota realitat nacional. D'entre aquests símbols, destaca l'existència d'un dia de Festa, en el qual la Nació exalta els seus valors, recorda la seva història i els homes que en foren protagonistes i fa projectes de futur. El poble català en els temps de lluita va anar assenyalant una diada, la de l'onze de setembre, com a Festa de Catalunya. Diada que, si bé significava el dolorós record de la pèrdua de les llibertats, l'onze de setembre de 1714, i una actitud de reivindicació i resistència activa enfront de l'opressió, suposava també l'esperança d'un total recobrament nacional. Ara, en reprendre Catalunya el seu camí de llibertat, els representants del Poble creuen que la Cambra Legislativa ha de sancionar allò que la Nació unànimement ja ha assumit. Per això, el poble de Catalunya estableix, per la potestat del seu Parlament, la següent Llei:
Article Primer: Es declara Festa Nacional de Catalunya la Diada de l'11 de setembre.
Article Segon: Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.
Per tant, ordeno que tots els ciutadans de Catalunya cooperin en el compliment d'aquesta Llei i que els Tribunals i autoritats la facin complir. Palau de la Generalitat, a Barcelona, 12 de juny de 1980. Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya.

El 2006, en l'Estatut d'Autonomia es promulgà legalment que la bandera de Catalunya, l'himne Els segadors, i la Diada de l'Onze de Setembre, eren els símbols nacionals de Catalunya"




Bé, després d'aquesta lliçó d'història a cop de Viquipèdia us deixo amb la recepta: CUPCAKES DE CREMA CATALANA. 






Cupcakes de crema catalana

Ingredientes

Ingredientes para 12 cupcakes
  • 4 huevos L
  • 200 gr. azúcar
  • 200 gr. harina repostería
  • 1200 gr. mantequilla a temperatura ambiente
  • 1/2 cucharadita vainilla en pasta
  • 1/2 cucharadita de canela
  • 1/2 cucharadita ralladura piel de limón
  • 2 cucharadita de levadura química (tipo Royal)
Para la crema catalana
  • 800 ml leche entera
  • 7 yemas de huevo
  • 150 gr. azúcar
  • 35 gr. Maizena
  • 1 vaina de vainilla
  • 1 rama de canela
  • Piel de 1 limón mediano

Preparación

  • Precalentamos el horno a 180ºC. Preparamos los moldes de cupcakes.
  • En un bol tamizamos los ingredientes secos: harina, canela y levadura. Reservamos
  • En otro bol, mezclamos la mantequilla ( que debe estar a temperatura ambiente) con el azúcar. 
  • Cuando la masa sea homogénea, añadimos los huevos, uno a uno, y seguimos batiendo a velocidad media. 
  • Incorporamos la vainilla y mezclamos bien. 
  • Añadimos la harina poco a poco, a cucharadas y seguimos mezclando hasta que la masa quede sin grumos.
  • Horneamos alrededor de 20 minutos o hasta que al pinchar salga limpia.
  • Retiramos del horno y dejamos enfriar en el mismo molde unos 5 minutos. Los sacamos del molde y dejamos que se acaben de enfriar en una rejilla.
  • Preparamos la crema. 
  • Calentamos la leche a fuego lento junto con la rama de canela, la vainilla y la piel de limón. 
  • En un bol aparte mezclamos bien con las varillas, las yemas, el azúcar y la maizena.
  • Cuando la leche empiece a hervir, la colamos y la vertemos sobre las yemas.
  • Mezclamos bien con las varillas y llevamos de nuevo a cocción hasta conseguir la consistencia adecuada. 
  • Mientras siga caliente la ponemos encima de los cupcakes. Yo también los rellené con ayuda de un descorazonador de manzanas. 
  • Antes de presentarlos podemos quemar la crema con un soplete o un quemador.



Espero que os guste!

Bona Diada!!!!



subir imagen
Publicar un comentario